Vanaf 1 september kunnen inwoners uit de wijk Utrecht Oost met vragen over zorg, welzijn, sport, ontspanning, mantelzorg, participatie en wijkzaken terecht bij het Wijkinformatiepunt Utrecht Oost. Het informatiepunt is elke dag geopend en te vinden bij Podium Oost op de Oudwijkerdwarsstraat 148.
Het punt is een laagdrempelige, persoonlijke en onafhankelijke informatievoorziening in de wijk. Een soort VVV voor de wijk. Het punt is opgezet door inwoners uit de wijk Utrecht Oost zelf. Zij merkten dat inwoners de antwoorden op hun vragen over meedoen en leven in de wijk niet goed konden vinden via de huidige kanalen.

Routewijzer voor informatievragen
Het Wijkinformatiepunt Utrecht Oost maakt inwoners wegwijs bij informatievragen: waar kan ik heen bij financiële problemen, welke mogelijkheden zijn er voor dagbesteding of meer bewegen, bij welke buurtcommunities kan ik me aansluiten of waar kan ik samen eten met andere wijkinwoners. Ook professionals en ondernemers kunnen bij het Wijkinformatiepunt terecht, zodat ze hun patiënten/cliënten/klanten breder kunnen adviseren.

Gezondheidscafé over ‘Mantelzorg’ op 7 september
Met ervaringsdeskundigen en (zorg)professionals organiseert het Wijkinformatiepunt maandelijks een Gezondheidscafé, waar specifieke thema’s worden belicht. Op 7 september is dat het thema ‘Mantelzorg’. Ineke Ludikhuize, wijkbewoner en auteur van het boek ‘Een warme jas’, informeert, vertelt en praat met bezoekers over dit thema. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via info@wijkinformatiepuntutrecht.nl.

Openingstijden en website
Het Wijkinformatiepunt Utrecht Oost is elke werkdag geopend: op maandag, dinsdag en woensdag in de ochtend en middag (van 10.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur), donderdagavond (van 17.30 tot 19.00 uur) en vrijdagochtend (van 9.00 tot 11.00 uur). Digitale informatie is te vinden op www.wijkinformatiepuntutrecht.nl.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Sonja Willemsen (06-46037943) en Anja van der Aa (06-15094022).